Vädjan från en kassörska. Del 2.

Snälla, rara, söta. Alla handlar vi någongång på en mataffär. Personen som sitter i kassan, skulle väldigt gärna vilja att du läser igenom min lista. Och gärna följer den, iallafall litegrann.

1. Personen i kassan gör sitt jobb. Han eller hon är INTE där för att jävlas med dig, och det är således inte hans eller hennes fel om ditt kort strular, nått går sönder, kassarna inte räcker till eller om barnen skriker.

2. För att vara lite snäll mot personen i kassan. Vänd streckkoderna rätt! Tunga saker låter du vara kvar i vagnen.

3. Sagt det förut, säger det igen. Mjölken först, äggen sist...

4. Man behöver inte vara 3 personer som packar upp på bandet, betalar och sedan packar i. Det går alldeles utmärkt med att en plockar upp och betalar, och resterande två plockar i. Går mycket snabbare för alla inblandade.

5. Har du med dig dina barn? Lär ungarna hur man handlar, hur man betalar och hur man packar i. Dom kommer inte tacka dig nu (snarare tvärtom) men om 10 år, när de står där själva och har storhandlat för första gången, så kommer dom sända en varm tanke till dig.

6. Ska ni storhandla? Snälla, snälla, snälla, kom inte 10 minuter innan stängning, ni kommer inte hinna. Kassörskan vill också gå hem...

7. Innan du går hemifrån - kolla så du har plånboken med dig. Det underlättar. Öppna gärna plånboken och dubbelkolla så att du har antingen kort eller kontanter med dig. Medlemskort och rabattkuponger gör också bättre nytta i plånboken med till affären, än hemma på köksbordet.

8. Kolla ditt saldo innan du går hemifrån.

9. Självscannar du? Skäll inte ut personen i kassan om du får en avstämning. Allt sånt går automatiskt och är således inte kassörskans fel nånstans. Får du ofta avstämningar så är det för att Du har klantat dig, och ingen annan. Skrik gärna på dig själv, men lämna personalen utanför...

10. Kvittot går bra att läsa efter att man packat klart sina varor. Det kommer lixom inte ändras. Kassörskan har bara 2 band, och kunden bakom dig vill ju gärna också ha sina varor...


Tack på förhand.


/sjukt trött kassörska som bara vill göra sitt jobb, utan utskällningar.


Kommentarer
Postat av: Carolina

Jadu... Borde vara sunt förnuft men kan hålla med om att man ibland undrar om man ska behöva sätta upp en lista som din utanför affärer ;)

2010-11-05 @ 12:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0