Mysdag idag!

Fick sova läääänge imorse, sjukt mys, och sedan fixade Jonny frukost till mig, som jag åt sittandes i soffan med Leo, och tittade barnprogram.

Hade svårt att andas inatt pga ångesten och allergi, så var sådär trög och mysig i huvudet, men det gav sig efter en powernap, lite mediciner och ett varmt bad.

Efter lunch åkte jag in till stan för att möta upp finaste Anna, som hade fixat håret (sjukt snyggt!) och så tog vi en liten shoppingtur först, och sedan köpte vi kaffe och satte oss nere i kungsan och snackade skit. Damn vad jag äääälskar den bruden! Kan verkligen snacka om allt, det finns ingen som känner mig så bra som hon, tror hon känner mig bättre än vad jag känner mig själv...

Iaf, efter så åkte jag hem, myste med mina fina killar, ignorerade röran i lägenheten (har bara städat undan det värsta sen festen, typ glas och sånt, har inte hittat ork till att dammsuga än...), åt lilla bullar som mamma kommit över med (jam!) och så betalade jag räkningar. Spännande va?

Imorgon väntar stall, nagelfix, kvällspromenad med anna och kvällsfodring. Förmodligen blir det väl en kaffe på donken efter också.

Ska försöka få med mig Jonny ut till stallet nått i veckan för att fota Wanco och mig om det blir fint väder. Vore kul med lite nya ridbilder!

btw ska jag ringa mitt kära kvantumjobb imorgon, wish me luck!


Gissa om jag saknar tiden?!


Dum unghäst bortskänkes?

Tömkörde min gulliga lilla unghäst idag i det mysiga vädret (snöblask, skitkul!). Gick så jäklans bra sist jag tömkörde honom, så jag var beredd på att fortsätta på samma ställe där vi slutade sist. Men neeeej, självklart inte.

Dumhästen hade andra planer. Så fort han tyckte att det blev jobbigt eller svårt så stannade han och stegrade, eller försökte sticka, med nosen rakt upp i vädret. Jag vill inte ha en hästjävel som stegrar! En gång när han stack så lyckades han tillome dra omkull mig (vägra släppa tömmarna lixom), i den geggigaste pölen på hela ridbanan. Då var jag inte glad kan jag lova!

Och medan jag låg i den där geggpölen och skrek hemskheter till min kära häst, och hotade med både korv- och limfabriken kom det förbi en stackars hundägare och frågade om jag mådde bra. Haha, lyckat Malin, lyckat.

Men iaf. Jag tvärvägrade ge mig, och efter 30 mins tjaffs så släppte allt och Wanco blev skitfin. Mjuk och lätt i handen, jobbade på kanon, tog ut steget och bara var såååå himla fin. Jäkla häst. Varför, varför, varför ska han hålla på och strula, när det ändå blir jag som vinner tillslut?

åååh. Galen blir jag på den där jäkla hästen. Ett tag var han väääldigt billig, hade nog tillome kunnat betala för att bli av med han. Men sen så blir dom sådär gulliga och sköter sig perfekt och så förlåter man dom på en gång.


Varför, varför började jag med hästar? Ibland undrar jag verkligen....


Dumma Wanco!


Fucking perfect!

Made a wrong turn, once or twice.
Dug my way out, blood and fire.
Bad decisions, that's alright.
Welcome to my silly life.
Mistreated, misplaced, misunderstood.
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down.
Mistaken, always second guessing, underestimated.
Look i'm still around.

Pretty pretty please, don't you ever ever feel.
Like you're less than fuckin' perfect.
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing.
You're fuckin' perfect to me!

You're so mean, when you talk, about yourself you were wrong.
Change the voices, in your head, make them like you instead.
So complicated, look happy, you'll make it!
Filled with so much hatred, such a tired game.
It's enough! I've done all I can think of.
Chased down all my demons, i've seen you do the same.

Woah ohh, pretty pretty please, don't you ever ever feel.
Like you're less than fuckin' perfect.
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing.
You're fuckin' perfect to me.


Fruktstund i soffan med min finaste bebis!

bild000 (MMS)

Fruktstund i soffan med min finaste bebis!


Tack för en galet mysig födelsedag!

Till att börja med : tack för alla gratulationer på FB och på telefonen, kul när folk man inte pratat med på ett par år ändå tar sig tid att skicka iväg ett grattis, sånt värmer, särskilt eftersom jag själv är alldeles för slö för att orka bry mig när FB skriker... (Bättring Malin!)

Födelsedagen igår var supermys, Älskade Anna hade bakat chokladtårta med rosa hjärtan på, och så tryckte vi i oss till vi nästan kräktes... Fick även fint paket av henne, med skitballa lösögonfransar (roooosa!) en fin tröja och en galet snygg klänning!

Jonny och Leo hade köpt örhängen och rosa "partyspray" på flaska. Sjukt kul att spraya ner allt och alla, synd bara att burken tog slut så snabbt...hms.

Fick böcker och pengar av världens bästa mamma, pappa och lillebror, så nu ska jag iväg och fixa naglarna i veckan, och så får jag äääntligen läsa fortsättningen på den spännande serien "hungerspelen", som jag började läsa i thailand...

Kvällen avslutades med pizza hut, läsk och godis i mängder, och sedan, när vi var så mätta att vi knappt orkade andas, så åkte jag och anna och la oss i solariet och degade en stund.

Så tack alla underbara för alla fina presenter och gratulationer. Är så glad att jag har er i mitt liv, kärlek till er alla!

Grattis Malin!

Idag blir lilla jag hela 23 år gammal. Helt sjukt, vart har tiden tagit vägen egentligen? Känner mig iallafall fortfarande som 18, ifall någon undrar.

Men men, idag är det min dag, jag som bestämmer allt, och det ska utnyttjas till fullo!

Har redan fått chokladkaka till frukost, och fått sova 2 timmar mitt på dagen, och i den stilen ska det fortsätta resten av dagen hade jag tänkt!

Så, hipp hipp hurra, idag är Världens Bästa Malins Dag!


Grattis Wanco!

Idag blir min lilla unghäst hela 6 år gammal! Så hipp hipp hurra och grattis på födelsedagen, mattes knäppa, goa, finaste knashäst!


Mamma saknar dig...

Precis skickat iväg lite bilder till förstoring. Vill så väldigt gärna ha bilder på min älskling uppsatta på väggarna, men det är jäkligt svårt att kolla igenom bilderna och välja ut vilka man vill ha, får en knut i magen och har gråten i halsen bara av att öppna filmappen där bilderna ligger....

Har fortfarande inte kollat igenom bilderna som togs där, på morgonen, innan allt slutade för alltid.

Herregud. Jag saknar min ponny, saknar tiden, saknar honom, saknar allt. Orkar knappt leva med allt det här, alla känslor, ändå måste jag ju det. För MITT liv är ju inte slut...

Men ändå. saknaden är som ett stort, stort hål i mitt hjärta...




söndagsmys!

Inledde dagen med att vakna bakis. Anna kom nämligen över igår kväll och så satt vi på balkongen och drack vin i några timmar och bara mös och snackade skit. Fy faen va jag älskar den bruden!

Jobbiga var ju bara att jag inte druckit sen thailand, så jag blev riktigt glad i hatten på bara ett par glas vin. Lagom spännande sådär...

Anyway, vaknade med Leo vid 6, och vid halv 9 gick vi och la oss igen i sängen bredvid Jonny som låg och snarkade... Och sen soooov jag till typ 12, när Anna väckte mig genom att skicka ett par hundra sms typ.

Efter att jag orkar pallra mig upp ur sängen tog jag och bästaste Anna en tur i skäris, handlade bara småskit, till pappas födelsedag och min fest nästa lördag och lite sånt... Sen bar det av hemmåt där jag dammsög och torkade golven. Duktiga jag!

Och nu på kvällen så åt Jonny, Leo och jag mysmiddag, och nu är jag så mätt att jag knappt orkar andas, haha.

Imorgon är det Wancos 6 årsdag, och min 23årsdag. Mys på det!


Mammas bus!

bild000 (MMS)

Mammas bus!


dålig på detta.

Men ibland finns lixom inte orken. Mått skit senaste dagarna. Hua.

Idag väntar iaf läkarbesök och stallet. Även en fika med bästaste anna hoppas hinnas med.

Vill ha vår, sol, plusgrader och bra underlag, slippa allt gegg och lera... Och jag vill vara mig själv igen, slippa all ångest, slippa alla mardrömmar och bara må bra. Hate this!


Om du bara kunde komma tillbaka till mig, min älskade ponny, då skulle allt bli bra igen... Matte saknar dig av hela sitt hjärta... Finaste pilgris...


Galet bra idag!

Herregud, jag red så sjuuukt bra imorse! Kredd till mig i massvis!

Och Wanco var också massa duktig! Eller ja, det började med att han var sjukt fjollig för precis allt när vi skrittade fram i skogen. Och jag var sjukt grinig på honom för det, tyckte att han bara skulle skärpa sig.... Kändes nästan värre än när jag var och provred (och då var han iiinte rolig nånstans kan jag lova). Jag var supernära på att ge upp och bara slänga ut hästfaen i hagen efter 15 min, men så fort jag kom in på ridbanan var det som om Wanco äntligen fattat att matte menade allvar, och herrejääävlar.

Han var sååå snygg, superkoncentrerad, mjuk, fin... ååh. Jag bara satt i princip, och ökade och minskade tempot. Traven var heeelt underbar, jag blev helt kääär.

Galoppfattningarna såg säkert ut som skit, men han fattade rätt galopp och höll tempot jag bad om, så ah, där är jag nöjd med.

Så nöjd med mig själv att jag inte lessna och gav upp där efter framskrittningen. Och sjukt nöjd med Wanco som har utvecklats jättefint på bara några månader, och som faktiskt börjar lyssna på matte nu för tiden!


Precis solat 20 min, hur jävla skönt som h...

bild041 (MMS)

Precis solat 20 min, hur jävla skönt som helst!


Killar är killar, oavsett art.

Släppte ihop Wanco med nya hästen, Ella, idag.

Supergulligt litet vitt ponnysto med några år på nacken, verkar jättetrevlig att ha att göra med, och ägarna är trevliga dom med. Wanco blev störtkäääär!

Började med att vi red ut tillsammans i skogen typ en timme, och att hästarna fick hälsa på varandra lite. Inga problem alls. Sen släppte vi ihop dom, och det var också lugnt. Dom stod så fint och åt lunch tillsammans, från samma höhög, och sen stod dom och kliade varandra i säkert 15 min. Wanco var som ett plåster på stackars Ella, men hon verkade uppskatta uppmärksamheten så allt var frid och fröjd.

Sen släppte vi ut Kingen (som fått äta sin lunch inne), och det gick också ok. Hästarna tog ett varv i busgalopp, sedan ställde sig King och lekte dammsugare och åt upp Wanco och Ellas lunchrester, medan turtorduvorna gosade vidare i ett annat hörn av hagen.

Efter ungefär 30 min blir det lite spring, mest bus. Ella tröttnade efter nått varv medan Wanco och King sprang sig svettiga. Sedan fortsatte dom som innan... Då hade jag varit i stallet mellan 9-14 så jag kände mig rätt nöjd och begav mig hemåt...

Men neeeej. Självklart kunde inte killarna hålla sig i skinnet. SUCK! Människor eller hästar spelade tydligen ingen roll, dom tänker bara på en enda jäkla sak: SNUSK!

Både King och Wanco hade försökt betäcka Ella (dumma, dumma hästar!) och stackars Ella hade sprungit ut genom ett hål i staketet (som vi slarvisar till hästägare hade missat. Pinsamt dåligt av oss!)

Så jaaa... Jag hann bara vara hemma nån timme, sedan var det tillbaka ut i stallet där vi började bygga nya hagar. Tur att det finns så mkt bra träd i samtliga hagar, för det är ju helkört att börja köra ner stolp i marken nu.

Så nu har vi 3 hästar som går ensamma, och sen King och Wanco som får gå tillsammans, tråna på avstånd och tänka igenom sina synder.

Dumma, dumma killar! Sååå, vad bevisar detta? Enligt mig att man kan kastrera hur mkt man vill, tankarna är ändå desamma... Snusk, snusk och återigen snusk. Det finns tydligen INGENTING som kan ändra en killes tankebanor...


Mattes fina (men dumma!) kille


Lite trav


Gäller att hålla in magen när man ska impa på damerna!


BUSTED! (matte skäms...)


Liten leo myser med morbror och äter glass...

bild039 (MMS)

Liten leo myser med morbror och äter glass! Om en stund väntar melodifestivalen, och då ska vi äta färska bär med turkisk yoghurt! Lyx på hög nivå idag!


Årets första utedag utan täcke! Wanco myse...

bild003 (MMS)

Årets första utedag utan täcke! Wanco myser i solen och verkar stormtrivas. Äntligen vår och sol!


Roar mig kungligt med att skyffla bajs såh...

bild003 (MMS)

Roar mig kungligt med att skyffla bajs såhär på fredagskvällen!


Kärlek till mitt monster!

bild044 (MMS)

Kärlek till mitt monster!


Finaste leo och jag tog en powernap i stor...

bild043 (MMS)

Finaste leo och jag tog en powernap i stora sängen. Myspys! Mamma älskar dig massvis!


btw...

Kollade bilder nyss och insåg att min sits bara blir värre och värre för varje ridpass! Tränare måste hittas snarast! (tips, någon?)


Varning för galen unghäst!

Trots det extremhemska vädret igår så bestämde jag mig för att våga mig utanför dörren med Wanco. Verkade inte uppskattas om jag ska vara helt ärlig, men så fort vi kommit ett par meter från stallet gick det bra.

Började med en promenad i skogen och klättrade lite, jag gick alltså bredvid hästen och höll på att dö... Herregud, min kondis är verkligen under all kritik! Efter det rörde vi oss tillbaka till vår ridbana och jag hade planerat ett litet tömkörningspass.

Men - min "ponny" ville annorlunda. Tjaffsade som faen i 5 minuter, medan Wanco hoppade jämfota, försökte rycka tömmarna ur händerna på mig, försökte sticka och tillome "stegra" (han hoppade upp med frambenen en dm eller två...) Jag var allt annat än glad på han kan jag lova, och vägrade ge mig. Tänkte att antingen går han framåt eller så blir han korv!

Och sen lika fort som tjaffset hade börjat så bara släppte allt och Wanco blev skitmjuk och fin, jag kunde reglera tempo och form utan några problem alls och han gick bara sååå himla fint.

På ett sätt tycker jag att det är skönt att han börjar tjaffsa emot lite nu. Jag menar, han är 5, han ska försöka busa och komma undan lite, det är ett friskhetstecken... Fast på ett annat sätt så tycker jag att han är pissjobbig, för det slutar ju ändå med att han gör som jag vill!

Suck. Ibland har jag världens snällaste unghäst, och ibland världens tjaffsigaste. Blir nog jäkligt bra om några år, men ååh. Jag som har noll tålamod!


Wanco har precis fått nya skor, och nu stå...

bild039 (MMS)

Wanco har precis fått nya skor, och nu står vi båda två och försöker hitta motivationen till att gå utanför dörren. Snöslask, regn och blåst är sånna saker som gör en sådär lite lätt osugen på att gå utomhus... Men vi behöver motion både jag och hästen, så ut måste vi. Men ändå. Bläh på vädret!


Att börja rensa garderoben mitt i natten...

Kan tyckas vara en bra idé innan man har börjat. Men när det ligger femtielva plagg på golvet och klockan är 23.02, och man inte är ens i närheten av att börja bli färdig, så inser man att nej, det var nog inte min bästa idé...

Insåg dessutom halvvägs in i rensningen att jag behöver åka till Ikea och köpa fler lådor om det ska kunna bli nått annat än kaos i den där garderoben...

Och så måste jag ta mig förbi svenska kyrkan nån dag och lämna kläderna jag vill bli av med. Känns surt att slänga helt nya kläder, eller knappt använda, bara för att jag har lessnat på dom... Men jobbigt bara att ikaeakassar med kläder är så tunga, och att kyrkan ligger flera hundra meter bort! Och dessutom i en uppförsbacke. Det är inte lätt när det är svårt!

Nu väntar Navy CIS och sängen, klädkaoset får vänta till imorgon. Natti natt!

Har fått blomma av "svärmor", sånt som gör...

bild039 (MMS)

Har fått blomma av "svärmor", sånt som gör en glad när folk bryr sig och inte tycker att man är skitlöjlig för att man mår dåligt...


men åh, orka vara sjuk!

Nä, det gör jag faktiskt inte! Det räcker inte med att huvudet ska strula hela tiden, näää, nu ska resten av kroppen tydligen ta en paus också. Vaknade idag och mådde piss. Ont i huvudet, trött i kroppen och mår lite sådär illa som man gör när man håller på att få feber och bli sjuk.

Värdelöst! Orkar inte mer. Tur att älskade Jonny är hemma iaf med liten, så att jag har fått sova ett par timmar. Har vääärldens finaste familj, och världens snällaste sambo som tar hand om oss nu när jag är sjuk...

Och just nu är faktiskt mina fina killar iväg och handlar ingredienser till pannkakor. Snacka om att jag blir bortskämd här hemma!

dagen idag

Har umgåtts med finaste Anna idag. Mkt roligare att må skit och bajs när man är två. Kärlek på det.

Även hunnit med stallet, prat med hovis (som kommer ut på torsdag) och en städning samt fika hos mina föräldrar. Myspys.

Just nu sitter jag och har ångest över vad jag ska ge mina föräldrar i 50årspresent utan att försätta mig själv i personlig konkurs. Tips mottages tacksamt.

Nu - dags att sova. Ångesten får vänta tills imorgon. Så det så.

Vill tillbaka. Nu.


Men åh, dumma unghäst!

Vettetusan vad som har flugit i min dumma, förvuxna ponny. Idag hade han lyckats gå omkull med medryttaren, efter att ha tagit en kurva i hundraåttio (han stack med henne). Piiiinsamt för mig. Dumma, dumma Wanco, sånt får man INTE roa sig med.

Som tur var gjorde ingen av dom sig illa men Wanco lyckades klanta av sig en sko (någon som är förvånad?). Hovslagaren är kontaktad, hoppas hon kan komma ut snarast, så vi kan fixa dom här dumheterna... Så fort skojäkeln är på så ska här tränas. Lydnad, tömkörning och framförallt - ökning och minskning av galopp.

Stackars Wanco, vad han ska få ångra sig att han kom på att man kan busgaloppera så ryttarna inte hänger med. Mohahahha!


Världens bästa lillebror!

Älskade lillebror skickade det här till mig förut. Sånt som gör att man blir glad ända in i själen... Faen, vill ju inte må dåligt. Men nu när jag gör det, så är det fett skönt att veta att det finns folk som faktiskt bryr sig. Har världens bästa familj, och det är jag sååå glad för. Älskar er... 


"Malin jag vet att du mår piss just nu, och det gör jag också, så kanske inte direkt är värsta bästa stödet om man säger så. Men du ska veta att du alltid kan ringa och väcka mig, även om det är mitt i natten, endast för att prata lite skit eller ifall du är ledsen.

Du behöver inte gå igenom någonting som är jobbigt helt själv, aight? ...
Vi, hela din familj finns här och vi älskar dig och hatar att se dig såhär ledsen. Försök istället att tänka framåt och tänka på vad du har istället för vad du har förlorat. Du har en underbar familj som älskar dig, du har en underbar sambo och världens sötaste lilla unge, du har hela livet framför dig. Vi älskar dig, världens bästa storasyster.

Kram! ♥"




Har äntligen köpt en ny sadel till wanco! ...

bild037 (MMS)

Har äntligen köpt en ny sadel till wanco! Billig skitsadel visserligen, men han lär ju ändå behöva ny inom ett par månader. Sadeln ligger iaf kanon, så nu ska vi ut på en lugn premiärtur i skogen eftersom jag har träningsvärk efter igår! ;)


Ridbilder!

Snällaste Jossan var med ut idag till Wanco, och fotade lite medan jag red dressyr på volten! Stundtals gick det så himla bra, jag måste bara bli bättre på att sitta emot när Wanco kör upp huvudet. Mer magmuskler på mig och mer dressyr för hästen med andra ord!

Eftersom Wanco var så himla duktig avslutade vi med en liiiiten busgalopp på ängen. Eller ja, det var iaf tanken, men Wanco var överlycklig och på bushumör så han drog iväg i vääärsta galoppen. Och sedan kom vi till ett dike... och där hoppade jag, men hästen stannade. Så jag gjorde en jättesnygg volt över huvudet på Wanco och landade rakt på rumpan i djupsnön. Skrattade så jag nästan kissade på mig. Wanco var iaf snäll och stod kvar tills matte slutade skratta och lyckades kravla sig upp igen, seeeen drog han på nytt. Haha, busiga knashäst. Men men, är man unghäst så är man, och då måste man få springa av sig buset ibland!

Börjar faktiskt kännas riktigt bra det här med Wanco... Känns skönt. Ridningen funkar, personkemin funkar och Wanco blir bara trevligare och trevligare för varje dag som går. Ska bli kul att se hur fin han blir nu när våren närmar sig, och man kan börja rida ordentligt igen!





















Äntligen lyckades veterinären komma ut!

Har sedan i måndags försökt få ut en veterinär för att vaccinera och kolla tänderna på liten Wanco. Eller ah, grejjen är att jag ringde för 2 veckor sedan och bokade en tid i måndags.

Då det fortfarande var kallt när jag bokade tiden kom jag och veterinären överens om att han skulle ringa mig en halvtimme innan han kom ut till stallet, så att jag och liten Leo skulle slippa sitta och vänta i 2-3 timmar ifall veterinären skulle få in ett akutfall...

Men jaaa, vad hände? Hela dagen gick, veterinären kom inte, hörde inte av sig och inte heller hade han telefonen på. suck.

Så då ringde jag på tisdagsmorgonen till en annan veterinär från samma ställe, som behandlade Pils fång första vändan... Och så skulle den veterinären komma ut istället. Också han skulle ringa en halvtimme innan han skulle ut till stallet, eftersom vi skulle klämmas in med kort varsel där det passade veterinären, och skulle vara beredda på att veterinären kunde komma allt mellan 10-17.

Men vaaaad händer då? Jo - veterinären glömmer mobilen hemma. Han chansade, åkte ut till stallet ändå, men nä, där var ju inte jag, för jag satt ju hemma och väntade på ett telefonsamtal... Vid det här laget började jag tycka att det var något komiskt, och visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt eländet...

Men igår morse lyckades ÄNTLIGEN veterinären komma ut. Vi löste det helt enkelt så att veterinären kom ut vid 07.30, innan han började sitt pass för dagen, och så slapp vi missförstånd och andra patienter! Woho!

Liten Wanco var ifs jättemisstänksam mot veterinären, och fnös och hade sig, men allt gick bra ändå, och tänderna såg också bra ut. Duktiga häst!


Ridterapi på galen unghäst i djupsnö. Sjuk...

bild023 (MMS)

Ridterapi på galen unghäst i djupsnö. Sjukt mys.


Ny sadel?

Måste köpa en ny sadel till Wanco... Suck. Svårt och framförallt dyrt... Men jag måååste verkligen ha en ny sadel. Orkar inte sitta och rida ut i dressyrsadeln längre, sist fick jag tillome blåmärken på knäna eftersom dressyren är så mkt stöd på...

Funderar på denna sadel då jag vill ha en lädersadel men inte har lust att lägga supermkt pengar på en unghäst som ändå behöver ny sadel inom ett halvår... Dessutom är det utbytbara kopparjärn på, vilket är toppen på unghäst.

Ska mäta Wanco ikväll, och så får vi se sen vad jag bestämmer mig för...




RSS 2.0