Sitter i bilen och äter donkenfrukost meda...

Sitter i bilen och äter donkenfrukost medan hästarna står och mumsar morgonhö. Om man bortser från att man måste gå upp mitt i natten så är det ju rätt mys att morgonfodra.... Älskar att vara helt ensam i stallet, med bara hästarna som sällskap, och gå runt och sjunga högt för mig själv. Hästtjej i själ och hjärta...


Wancopanco.

Känner att jag inte riktigt klarar det här... Mår skit av att se ännu en häst stå och sakta tyna bort i en box...

Jag vet ju att veterinären sa att vi skulle tänka positivt och att det förmodligen kommer att sluta bra, men efter det som hände förra året så har jag redan nu börjat stänga av alla känslor. För veterinärerna sa ju samma sak förra året. "tänk positivt, allt kommer bli bra, det ser inte så farligt ut".

Och sen hände ändå det som aldrig skulle hända.

Och om det händer igen så kommer jag inte klara av det... För jag har ju hunnit fästa mig vid den lilla nerviga galningen.

Jag vill inte sjunka sådär långt ner i deppet igen. Aldrig mer.

Så istället stänger jag av. Gör bara det jag måste i stallet. Försöker att inte tänka, inte bry mig.

Men det funkar inte... Snälla lilla häst, bara bli frisk...


Ska rida den här lilla söta tjockisen idag...

mms_img10910 (MMS)

Ska rida den här lilla söta tjockisen idag! Supermys att få komma upp på hästryggen igen efter mer än 2 veckor!


Stackars liten leo är fortfarande sjuk och...

Stackars liten leo är fortfarande sjuk och får vara hemma från dagis ett tag till med pappa. Själv är jag snorig och har ont i halsen, men knarkar ipren och ser glad ut, har inte tid att bli sjuk nu, har ju både plugg och jobb som måste göras! :-)


Sitter på balkongen och pluggar, så mys at...

mms_img10908 (MMS)

Sitter på balkongen och pluggar, så mys att klockan snart är tio, men ändå är det ljust ute! Nu saknas bara värmen för att sommarkänslorna ska infinna sig på riktigt!


På g till andra dagen av min efterlängtade...

På g till andra dagen av min efterlängtade utbildning, och jag känner mig löjligt stolt över att äntligen ha tagit tag i min dröm! Står och fånler åt alla jag möter på tunnelbanan och är själv förvånad över hur glad jag faktiskt är. Nu jävlar ska livet bli bra igen!


Hemma igen efter en härlig kväll på akuten...

Hemma igen efter en härlig kväll på akuten med min onda rygg... Så trött på att ha ont i ryggen nu! Tyvärr fanns ingen tid på röntgen för mig, så det blev bara hemgång med lite värktabletter, och så får jag ringa imorgon och boka tid ist...


Liten sjuk leo kröp precis upp i mitt knä ...

mms_img34644 (MMS)

Liten sjuk leo kröp precis upp i mitt knä och somnade. Mammas myskorv <3


Det är helt galet kaos att åka tunnelbana ...

Det är helt galet kaos att åka tunnelbana såhär tidigt på morgonen! Jag tar ju alltid bilen annars när jag ska nånstans, men var inte så sugen på att köa i flera timmar på essingeleden för att komma fram... Men börjar faen ändra uppfattning, kanske vore skönare att sitta i min lugna, sköna bil och lyssna på musik istället för att hetsträngas med massa andra svettiga och stressade människor...


På väg för att lämna leo på dagis och seda...

På väg för att lämna leo på dagis och sedan vidare mot min nagelkurs, men självklart med min vanliga tur, tunnelbanorna går med tio minuters trafik. Jippie! Leo tycker iaf att det är ett riktigt litet äventyr att ta tuben ist för bilen till dagis...


Det känns helt sjukt...

Men om mindre än 12 timmar har jag faktiskt påbörjat min utbildning för att bli nagelteknolog. Har längtat erfter denna dag sen jag var 16, men aldrig vågat ta steget, men nu äntligen, ÄNTLIGEN är det dags!

Nu ska jag försöka få lite sömn så jag är pigg och glad imorgon bitti.

Wish me luck!


Har varit i stallet och städat hela härlig...

Har varit i stallet och städat hela härliga morgonen, och hann med en liten fika med mina underbara stallkompisar! Jobbigt att städa men kul att se vad fint det blev när ni var klara! Älskar mitt stall, även om det ser ut som ett ruckel så är det ju mitt andra hem...


Är barnledig hela natten, litet monster är...

Är barnledig hela natten, litet monster är hos mormor och morfar och sover över. Grymt skönt! Förstår helt ärligt inte hur jag skulle orka med allt utan dom, dom ställer alltid upp vad det än är... Dessutom avgudar leo sina morföräldrar och sin morbror, och det är så grymt skönt att kunna lämna bort honom med gott samvete! Nu ska jag gå och njuta av en hel natts sömn och sovmorgon. Imorgon väntar städdag i stallet samt utgång! Gonatt!


Hovbensfraktur...

Har inte mått tillräckligt bra i knoppen för att faktiskt sätta mig ner och skriva upp vad som hände på kliniken i tisdags och vad dom kom fram till... Kämpar för fullt med att försöka hålla huvudet över ytan och inte sjunka ner i den äckliga, klibbiga deprissionen igen, men det är faen svårt.

Så istället försöker jag att inte tänka, och att absolut inte tänka att Wanco nu står på boxvila i samma box som pil gjorde... Och att det faktiskt kan gå åt helvete. Men om det nu går åt helvete den här gången, om det som inte får hända, händer igen... Då ger jag upp. Då är det inte meningen att jag ska vara hästtjej längre...

Iaf, åkte till kliniken i tungelsta med snälla Anna som sällskap i tisdags. Lastningen gick bra, urlastningen blev lätt hysterisk då Wanco försökte kasta sig bakåt trots att han satt fast och bakbommen fortfarande var på. Lugnade dock ner sig fort efter en liten promenad på parkeringen.

Fick en jättegullig Veterinär som verkade sjukt kunnig och som dessutom var jättelugn och bra med hästarna, superskönt! Först kände hon igenom hela Wanco och konstaterade att hon inte heller kände nått konstigt. Därefter fick vi springa ett antal gånger i trav, men knappt nått syntes.

Vidare ut till ridhuset för longering, där Wanco, till veterinärens stora förvåning, var nästintill ohalt... Ut på stallplan och longerade på hårt grusunderlag och där var Wanco rejält halt...

In, bedövning, mer springning. Höll på sådär nån timme med bedövning, spring, longering. Därefter röntgen.

Hovbensfrakturen konstateras...

Wanco fick specialsko, gips, bandage och sedan hem igen. Wanco lugn i transporten nu iaf.

Återbesök om 6 veckor... Då avgörs hur framtiden blir. Tills dess är vi försiktigt optimistiska...

Gissa vem som snodde min daimstrut och gav...

mms_img34642 (MMS)

Gissa vem som snodde min daimstrut och gav mig en halvtuggad sandwich i utbyte?


Wanco har fått en hovbensfraktur höger fra...

mms_img25548 (MMS)

Wanco har fått en hovbensfraktur höger fram... 6 veckors boxvila till att börja med, konvalecent upp till ett år om det vill sig riktigt illa... Skriver mer senare, är lite knäckt just nu... Uppenbarligen inte meningen att jag ska hålla på med hästar, allt går ju bara åt helvete hela tiden...


Nu är vi på g till kliniken! Håll tummarna...

mms_img25545 (MMS)

Nu är vi på g till kliniken! Håll tummarna allihopa!


Är så sjukt nervös inför att åka till klin...

Är så sjukt nervös inför att åka till kliniken imorgon. Är dels orolig för att det ska vara nått allvarligt med liten wanco, och dels orolig för att jag ska bryta ihop totalt av att återvända till samma klinik där pil blev utdömd...


Glassfest i soffan!

mms_img73886 (MMS)

Glassfest i soffan!


Så himla skönt att det slutade regna! Nu ä...

mms_img73884 (MMS)

Så himla skönt att det slutade regna! Nu är jag och leo ute och tittar på alla fina blommor i solen. Mysfaktor på hög nivå!


Återigen har jag blivit inkallad till "che...

Återigen har jag blivit inkallad till "chefen" och fått en härlig utskällning genom lilla luckan i väggen, utan att jag gjort nått fel. Åh herregud vilket härligt jobb jag har!


Snälla jultomten, till nästa jul vill jag ...

mms_img73879 (MMS)

Snälla jultomten, till nästa jul vill jag ha en sån här liten sötnos i paketet. Det. Är en jordsvinsbebis. Snälla ge mig, han är ju sååååååå söt!


Bitterfittan Malin slår till igen!

Var på coop tidigare idag och handlade med Anna. Vi skulle bara köpa tårtljus och presentpapper, så orkade lixom inte anstränga mig och åka bort till Ica... Men åååh vad arg jag blev på personalen i den jääääkla butiken!

Dom håller på att bygga om, så alla skyltar hängde fel. Därför tillbringade vi ungefär 15 min med att springa runt som yra höns och leta efter saker som inte fanns där det stod att dom skulle finnas. När vi ÄNTLIGEN fick tag på en tjej som jobbade där, fick jag så sjuuukt otrevligt bemötande, och inte tusan följde hon med och visade var varan fanns, utan viftade lite med handen och sa att jag inte kunde missa det.

Efter att återigen ha finkammat butiken så gick jag tillbaka till tjejen och bad henne visa mig. Vilket hon jääävligt motvilligt gjorde. Men se, hon kunde inte heller hitta nått! Surprise Surprise på den lixom! Dessutom var hon sååå dryg.

Så då letade hon upp en annan stackars kille som visade vart sakerna fanns. Men på vägen bort mot vår vara (med mig, anna och övertrött bebis som en svans) så passade han på att hjälpa 2 andra kunder. Kul!

När vi så äntligen hade hittat den vi sökte, kom tjejen tillbaka och fortsatte tjaffsa! Jag upplyste henne om att man faktiskt följer med kunden och visar vart varan finns, och hittar man inte så ringer man någon som vet och frågar. Det slutade med att hon och jag praktiskt taget stod och skrek på varandra!

Jag bara undrar : Vart tusan är kundservicen egentligen? Jag som själv jobbar i butik, och även svarar de allra mest idiotiska kunderna med ett leende, förväntar mig faktiskt iaf att själv bli behandlad trevligt när jag handlar. Men nej.

Våran handling, för 77 kr (3 varor), tog 45 min! Det hade med andra ord gått jävligt mkt fortare att åka till kungens k, köpa den vi skulle ha, och åka hem igen, än att åka till coop (som ligger 3 min härifrån).

Så nu ska jag sätta mig och författa ett litet argt mail till chefen. Så går det när man jävlas med fel kunder! Mohahahhahhaha

Och alla - Nu jävlar bojkottar vi Coop Västberga!

Fick precis 3 paket sånna här av jobbet! H...

mms_img12452 (MMS)

Fick precis 3 paket sånna här av jobbet! Har dregglat över reklamen i flera veckor, nu får jag ääääntligen smaka!


Fredagen den 13e idag och hittills har jag...

Fredagen den 13e idag och hittills har jag lyckats med att: bråka med jonny, slagit i handen i dörren 2 ggr, kört fel, komma försent till jobbet och dessutom ramlade leo och slog i huvudet precis när jag skulle gå från dagis... Suck. Skitdag.


Finaste killen i sin nya ridhjälm!

mms_img12448 (MMS)

Finaste killen i sin nya ridhjälm!


Ibland är det trist att vara hästägare...

som idag, när solen skiner och tempraturen ligger över 20 plusgrader, och man inte kan rida, för ens stackars häst är halt.

Mår så dåligt över det här. Varför i hela fridens namn gav jag mig in på det här IGEN?! Lärde jag mig ingenting förra gången? Hur jäkla jobbigt det är när dom är sjuka, hur piss man mår själv, hur orolig man är över hur det ska sluta, vilken ångest man får, och alla tankar över om det är ens egen fel, om man kunnat gjort nått annorlunda.

Men neeeej, självklart var jag ju tvungen att köpa ny häst. Och jag ångrar mig ju inte egentligen... Det är bara så jobbigt. Och jag har ju bara haft Wanco i 7 månader nu, jag känner honom ju knappt! Jag kan inte läsa honom alls, jag tycker inte att han ser ut att må särskilt dåligt, men jag vet ju inte, han kanske är en sån där häst som mörkar allt till tusen?

Pilen kunde jag slänga en enda blick på och konstatera hur han mådde. Jag såg "hältan" som senare kom att bli hans dödsdom, lååångt innan veterinärerna såg den. Båda gångerna. Det räckte med en enda blick för att jag skulle kunna avgöra om han hade feber, hade vrickat sig i hagen, hade kolik eller bara var irriterad över flugorna. Men honom kände jag ju utan och innan....

Suck. Dessutom missade jag telefontiden med 2 (!) minuter hos kliniken eftersom dom ändrat telefontid sen sist, och jag klantigt nog inte kollade upp det innan, utan bara tog för givet att det var samma jämt (jag trodde alltså att jag ringde 2 min efter att dom kopplat in telefonen, och inte 2 min för sent)...

Vad i helvete gör jag om det slutar som sist? (ja, här målar vi faen på väggen innan vi ens pratat med veterinären). Då slutar jag, då ger jag upp, då är det inte meningen att jag ska ägna mig åt hästeriet. Då kommer jag satsa helhjärtat på mina dammråttor ist.

Men jag vill ju inte. För jag älskar ju mitt liv som hästtjej... Men ååh. Varför varför varför? Känner mig som en stor gris som "låtit" Wanco bli halt, trots att jag egentligen nånstans vet att det ju inte är mitt fel...


Du har inte varit min så länge... Men det spelar ingen roll, för i hjärtat har du en alldeles speciell plats...


Haha så går det när man inte kan hålla tas...

mms_img21907 (MMS)

Haha så går det när man inte kan hålla tasken i styr!


Både leo och jag har fått nya sommarskor! ...

mms_img21905 (MMS)

Både leo och jag har fått nya sommarskor! Rosa balleringa och blåa sandaler, snygga va? ;-)


Leo leker bartender!

mms_img63646 (MMS)

Leo leker bartender!


Stackars wanco är fortfarande halt, trots ...

mms_img63644 (MMS)

Stackars wanco är fortfarande halt, trots sulor... Imorgon ska jag ringa kliniken och boka tid för utredning... Mår piss av det här, minns ju hur det slutade sist... Är jag världens sämsta hästägare lr har jag bara otur? :-(


Stackars wanco är mystiskt halt... Jag gis...

mms_img51734 (MMS)

Stackars wanco är mystiskt halt... Jag gissar på att han är sulöm, så nu har hovis precis varit ute och kollat samt satt på sulor... Håller tummarna för att det inte är nått värre!


Har hagfixardag i stallet, så vi har varit...

mms_img51730 (MMS)

Har hagfixardag i stallet, så vi har varit här ute sedan klockan 10 imorse... Nu är vi äntligen klara med sommarhagarna, vi har fikat och nu går jag runt i wancos och kings vinterhage och fixar. Håll med om att den är fin nu på våren med alla vitsippor! Är så glad att min häst har en riktigt stor och fin hage att gå i även på vintern!


Pubkväll @work

mms_img51724 (MMS)

Pubkväll @work


Dagen idag...


*Lämnat liten knodd på dagis
*Donkenfrukost med Anna ute i stallet.
*Kollat Wanco
*Mockat i rekordfart
*Tankat bilen full, för svindlande 771 kr!!!
*Skjutsat hem Anna
*Städat hos mamma och pappa

Och nuuuuuuu. Iväg till jobbet! Tjoho!


När man är helt sönderdepp och livet känns...

mms_img51720 (MMS)

När man är helt sönderdepp och livet känns bajs, och man dessutom har huvudvärken från helvetet så är det skönt att man har världens bästa vän som släpar en utanför dörren!


Startar morgonen med ett härligt litet läk...

Startar morgonen med ett härligt litet läkarbesök! Sedan bär det av till stallet i det mysiga vädret och klockan 3 börjar jag jobba. Tjoho vilken toppendag!


Tänder ett ljus, tänker på dig, och hoppas...

mms_img59664 (MMS)

Tänder ett ljus, tänker på dig, och hoppas att du har det bra där du galopperar på trapalandas evigt gröna ängar...


Gissa vem som stortrivs på dagis?

mms_img59659 (MMS)

Gissa vem som stortrivs på dagis?


Wtf?! Snö?! I maj? Hua...

mms_img59656 (MMS)

Wtf?! Snö?! I maj? Hua...


På väg till dagis, idag ska jag lämna leo ...

mms_img28735 (MMS)

På väg till dagis, idag ska jag lämna leo själv hela dagen för första ggn! Nervöst!


1 maj idag, och jag kan äntligen skriiiiiiika!

Att jag ska börja min utbildning mot att bli nagelteknolog om mindre än 1 månad!

Är så sjukt galet glad, jag har velat gå den här utbildningen i flera år, men aldrig vågat lita tillräckligt mycket på mig själv för att faktiskt satsa. Men nu jääääklar kör vi!

Det kommer bli mycket ett tag, med häst, nyinskolat dagisbarn, deltidsjobb och heltidsutbildning men jävlar i helvete jag ska klara det här! Inget, Inget, Inget står ivägen för mig och min dröm nu!

yeah!

RSS 2.0