Pilgrim

Min älskade ponny Pilgrim, eller Matteus som han egentligen hette, kom till mig som foderhäst en regnig kväll den 25e oktober 2005.

Vi hann gå igenom mycket under våra 5 år tillsammans. 4 olika stall, 3 olika jobb, gymnasieutbildning, studenten, glada partyår, flytt hemifrån, graviditet och Leo´s första år.

Pilgrim var en korsningsponny, angloarab/andalusier, född 1998, och han var mitt ALLT.

Aldrig förut har jag älskat någon så som jag älskade den hästen... Visste från första gången jag såg honom, att han var min. Utan att tveka hade jag gått genom eld för den ponnyn, och han hade gjort desamma för mig. Pilgrim var min själsfrände, mattes bortskämda, stora bebis och han visste precis hur vacker och speciell han var.

Pilen var en mkt speciell häst, med mycket hjärna, och massvis med egen vilja. Han var min stora bebis, och följde mig vart jag än gick, som en stor hund. Han var världens bästa barnhäst, älskad och omtyckt av alla som träffade honom. I mina ögon var han den perfekta hästen.

Den 10 september 2010 fick han somna in i sin älskade sommarhage. Jag var med ända till slutet och det var utan tvekan det värsta jag har gjort i hela mitt liv.

Nu är min älskling, min ögonsten, min vackra pilgris, världens finaste ponny borta. Men i hjärtat finns han alltid kvar, och det går inte en sekund utan att jag saknar honom.

Vila i frid vackraste Pilgrim...Wanco MW

Wanco är min nya häst, och jag hämtade hem honom kvällen den 5 oktober 2010.

Han är reggad som tysk ridponny men är född och uppvuxen i Sverige, på stuteri MW.

Wanco och jag har samma födelsedag, vi är båda födda 21 mars. Dock rätt många år ifrån varandra då Wanco fortfarande är bebis, han är född 2005.

Tror att Wanco kommer bli himla fin med lite tid, kärlek och muskler. Än så länge tar vi bara dagen som den kommer och försöker lära känna varandra, men till våren/sommaren så hoppas jag att vi kanske kan starta någon lättare klubbtävling eller clear round... Men vi får se vad som händer!

Wanco är mätt som treåring, och var då 147.7 cm hög. Jag har inte hunnit mäta honom hemma än, men är ganska säker på att han har vuxit en bit överponnymåttet (vilket passar mig som liten vuxenryttare perfekt!).


Malin

Sååå... tusan vad svårt det är att berätta om sig själv, utan att låta som antingen värsta egot, eller som en stel gammal tant.

Malin är iallafall mitt namn. Bor i stockholm, i aspudden närmare bestämt, med min sambo Jonny och sonen Leo (född -09).

Till vardags jobbar jag deltid på en ICA butik under kvällar och helger, dagtid är jag hemma med sonen än så länge.

Största intresset är hästar. Jag har ridit i flera år, och varit galet hästtokig så länge jag kan minnas. Började på ridskolan "Blåkulla" ute i västerhaninge, och sedan har det bara rullat på, med medryttarehästar, foderhäst och nu för tiden, egen häst.

Bloggen kommer till stor del att handla om min vardag som ung småbarnsmamma, hur jag får ihop allt med häst, jobb och något slags liv, men även om sorgen och saknaden efter världens finaste ponnyprins, Pilgrim.

Sedan har jag extremt mycket åsikter om det mesta, och hetsar upp mig över precis allt, från snodda parkeringsplatser till SD´s intåg i riksdagen.

Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0