Barnvakt = snaps med världens bästa anna! ...

mms_img10312 (MMS)

Barnvakt = snaps med världens bästa anna! Gooossh i love you girl!


Idag väntar vårdcentralen och fler härliga...

mms_img16319 (MMS)

Idag väntar vårdcentralen och fler härliga prover för liten. Dessutom har jag nu lyckats få feber och mår lite allmänt blä. Gud vilken rolig start på veckan!


Snöööö!

Åh vad jag älskar snööööö!

Hade utsläppet imorse och tog med mig mamma och Leo ut till stallet (roligt man kan ha klockan 6.00 en söndagsmorgon va?). Leo var överlycklig i bilen på väg ut, och satt och sa MASSA SNÖ MAMMA! hela vägen ut, sötunge...

Leo är ju fortfarande lite dålig så han vill helst att man ska bära runt honom hela tiden... Men gud så han sken upp när vi kom till stallet. Hjälpte till att ge alla hästarna mat, konstaterade att Bommy (Bonnie) var trött, Ellen (ella) var hungrig, Pingen (kingen) hade flyttat, Acko (Wanco) ville mysa och att Sunyy (Sunnie) var fin. Helt otroligt vad ungen kan prata ändå, och vad han kommer ihåg...

Sen roade vi oss med att sopa, mocka, bära vatten, vinka till alla som gick förbi och sen så tog vi en kakpaus (bara han äter så är jag glad, alltså bestod frukosten idag av först Oreos och sedan mcdonaldspannkakor).

Ingen kramsnö ute men jag visade Leo hur man kunde fånga snöflingor på tungan och slänga snöbollar på nono, haha!

Wanco var också överlycklig över snön, stoppade ner hela näsan i snön på stallplan och nosade runt som en liten hund, innan han frustade så snön flög överallt vilket både Leo och hästen tydligen tyckte var skitkul, för W gjorde om det ett par gånger och Leo skrattade så mycket att han trillade omkull...

Sen fick Wanco springa lös på volten och springa av sig allt bus och herrejäklar vilken glad skithäst det var. Så kul för han vet precis vad han kan göra så fort jag släpper grimskaftet så Wanco sprang runt och bockade och hoppade jämfota på volten och jag gick in i stallet och sopade, haha.

Sen blev det donkenfrukost och därefter raka vägen hem till sängen igen... Och liten sover fortfarande... Märks att han inte är helt hundra än. Imorgon ska 3 prov till tas, och sen är det bara att hålla tummarna för att provsvaren kommer tillbaka fort!


Hästshopping är rolig shopping!

Vet ni varför det är så himla kul att köpa hästsaker?

-Jo för att man köper nått som man faktiskt "måste" ha, som sällan behöver testas och som aldrig sitter fel om man redan innan vet storleken. Hästar har det minsann bra, slipper stå i ett provrum och klämma in sin feta röv i ett par för små jeans, bli ledsna när de inser hur bleka och feta de blivit under vintern och dessutom slipper dom betala!

Så idag tog jag lite "ledigt" från sjukt barn i en timme och åkte och köpte lite saker till hästen... Kom hem med ett ridtäcke (supergulligt i babyblått med motiv av lena furberg på sidan), ett två-delat bett, ett hackamore, en svansreflex, en luddig grimma och ett par vintervantar till mig. Allt detta för 268 kr. Jag ääääälskar rea!

Var lite sugen på att köpa lite nya schabrak också, och ett par lindor med matchande luvor, men någonstans måste jag inse att jag har alldeles för mycket hästsaker redan... Och det är nog faktiskt smartare att tvätta schabraken än att köpa nya hela tiden... Allt det jag stod och suktade över var dessutom vitt - dvs går bara att användas till tävling i princip... Och hur ofta tävlar jag?

Så nej, jag lyckades hålla mig i skinnet och kom bara hem med saker som faktiskt behövs. Särskilt nöjd är jag med inköpet av det tvådelade bettet då det dels kostade 29 kr, och dels var i storleken som Wanco behöver, nämligen 10,5.

Liten w är ju annars galet svår att hitta bett till... Ofta slutar det med att jag får köpa 11,5 och sedan sätta gummiringar på = skitfult, eller att jag får köpa 10.5 bett som är tänkta för en betydligt mindre ponny och därför är jättesmå bettringar på, vilket ser skitskumt ut, eller köpa bett i 10.5 som är tänkt som bridongbett och då är dom supersmala vilket herrn inte verkar gilla alls. Men detta bett var verkligen perfekt i mina ögon! så nu får jag hoppas att hästen håller med också, haha...

Nu ska jag ta en powernap, och sedan åka hem till mamma som ska hjälpa mig med litet monster (barnet, inte hästen) inatt eftersom Jonny är borta och leo fortfarande är halvsjuk och grinig...


Mitt nyårslöfte...

Var att komma igång med ridningen igen, och idag var första dagen på hästryggen på säkert en månad (om man inte räknar den galet roliga ridturen på stranden i thailand) och det var bara såååå kul!

Kände redan när jag skrittade från stallplan att jääääklar vad jag saknat detta! Det finns absolut ingenting som gör mig så lugn i själen som att sitta på hästryggen.

Ifs så tyckte mitt monster till ponny att jag var skittråkig som bara ville skritta, och löste det genom att befinna sig mer i luften än på marken, men jag satt kvar så det var okej ändå, och efter att ha tjaffsat i typ 20 min gav han upp och gick sådär jättefint som han bara gör ibland...

ååååh ni anar inte hur skönt det är när allt bara stämmer! När man sitter där på hästryggen och känner att det här är ta mig tusan meningen med livet!

Nu får det bara ta och bli antingen töväder så man kan rida ordentligt, eller en jävla massa snö så man kan galoppera runt på alla oplogade vägar och busa.




Play-doh är kul!

mms_img13269 (MMS)

Play-doh är kul!


När man saknar någon...

Så spelar det ingen roll hur lång tid som går... Hålet i hjärtat och saknaden i bröstet försvinner inte, man lär sig bara leva med sorgen....


Du finns fortfarande i mina tankar varje dag...


Hemma igen!

Sådär ja, då var vi äntligen hemma igen!

Liten mår nu bra igen (dock något jetlaggad, men det är vi allihopa så det är ju mindre konstigt..) men eftersom vi fortfarande inte riktigt vet vad det var för fel på honom där i thailand, så har vi nu fått en läkartid på fredag där typ tusen prov och odlingar ska tas.

Läkarna i thailand var ju som sagt jättebra, om dom har tydligen en bra läkarutbildning där, men deras engelska var verkligen under all kritik. Dessutom är jag något tveksam till deras "quick-fix"metoder, dvs ge massvis av antibiotika till allt och alla, och skit i att ta odlingar, så löser sig säkert allt.

problemet när man ger sådär mkt antibiotika är ju tyvärr att magen slås ut lätt på någon som är liten... och dessutom blir man då mer mottaglig mot annat skit... detta enligt en svensk läkare som jag ringde i panik från sjukhuset i hua hin (den telefonräkningen kommer bli jäääättekul att betala. lr inte.).

Så fredag är det alltså dags för lite ordentliga prover. Tills dess får liten hållas hemma. Och nu i februari är det ju dax för dagisbyte också! Men innan vi sätter våra fötter på nya dagiset vill jag faktiskt veta vad felet var... Vore mindre kul om han lyckades smitta alla stackars barnen på dagis med salmonella eller nån skum thailändsk bakterie... Jag har nämligen en svag känsla av att de andra föräldrarna skulle bli mindre glada på oss då...

De få dagar som ingen var sjuk hade vi dock en jättemysig resa i thailand! Nu ska jag sätta mig och skicka både lite ris och ros till fritidsresor... Ros till vår underbara reseledare som tillome kom förbi sjukhuset, som fixade översättare och hela tiden hade ett glatt humör och lyckades locka fram skratt och leenden från oroliga föräldrar, och ris för att hotellet helt hade glömt bort vår bokning och dessutom ville ha xtrabetalt för att vi skulle ha sonen på rummet i xtrasäng (en son som vi redan betalat för, dessutom!).

uppdatering följer, tills dess, håll er friska allihopa, för sjukhus är bajstråkiga att sitta och glo på, tro mig, jag vet! ;)

Och tack till alla där hemma för peppande ...

Och tack till alla där hemma för peppande sms, och lill, sofia och emma som tar hand om wanco.... Och tack underbara anna för hjälp med vabbpapper och för roliga skvaller sms mitt i all sjukhusoro. Det värmer! Love you all! Over and out!


Så alla ni där hemma som undrar vart era v...

Så alla ni där hemma som undrar vart era vykort eller mms med färgglada drinkar är - nu vet ni ;-)


Så vi hoppas att vi snart får åka hem... S...

Så vi hoppas att vi snart får åka hem... Sjukhuset är ifs väldigt fräscht och personalen är supergullig (men deras engelska är under all kritik, knappt ens läkarna kan hyffsad engelska och har svårt att förstå vad man säger) men det är ju så förbannad tråkigt att sitta fast i ett rum på typ 15 kvm... Men det viktigaste är ju att liten blir frisk!


Sen blev leo riktigt, riktigt dålig, hög f...

Sen blev leo riktigt, riktigt dålig, hög feber och fick inte behålla nånting, gick knappt att få kontakt med honom och han var helt lealös... Blev tukktukk i ilfart till hua hins sjukhus, där vi nu befinner oss sedan ett par dagar tillbaka. Leo har dropp dygnet runt och är feberfri sedan imorse samt kan äta och dricka lite nu...


Har inte uppdaterat på hundra år men har v...

Har inte uppdaterat på hundra år men har varit så himla mkt sista tiden... Vi åkte ju iväg till thailand hela familjen och hann bara vara här nån dag innan både jonny och leo blev sjuka och fick gå till läkaren... Båda blev bättre och vi fick ett par riktigt mysiga dagar i solen med massvis av bad, lek och god mat...


RSS 2.0