åh så längesen!

Det var som jag skrev ett "riktigt" inlägg, och inte bara postade upp nått snabbt från mobilen!

Men har så himla mycket att göra just nu. Startade mitt eget företag för dryga 2 veckor sedan, och det rullar faktiskt! Inte så att jag har hunnit bli rik direkt, men sakta men säkert närmar jag mig mitt mål, att iaf kunna gå plusminus0 första 3 månaderna, för att därefter iallafall kunna sätta ett datum för uppsägning på ica!

Det är helt otroligt roligt att jobba på salong - och ett stort plus i kanten är ju att jag numera får sätta på mig mina egna kläder och gå till jobbet! Att gå upp på morgonen och få välja ut något fint, men lite accesoarer och snygga, högklackade skor till är världens bästa känsla!

Alla mina tidigare jobb (och även ett av de nuvarande) har ju haft "arbetsuniform" eller åtminstonde väldigt strikta klädregler. På ica får jag tex inte själv bestämma vilken färg strumporna, hårsnodden eller naglarna ska vara...

Men på salongen får jag klä mig precis hur jag vill, och ingen kan säga ett skit! Så en underbart lycklig malin lallar runt i växelvis långklänningar, knallrosa tröjor, jeansshorts och alltidalltidalltid högklackat till! Det är så kul att få göra sig fin och känna sig riktigt tjejig och snygg på jobbet!

Dessutom är jag helt kär i mina kollegor, salongen, kunderna och läget. Säkert kommer det komma dagar då man bara vill ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet igen, för det är jag helt övertygad om att även vi med drömjobb ska få ha rätt att känna, men just nu är det bara helt LOVLEY!

Nu ska jag passa på att njuta av friden, jag har vabbat hela dagen idag och det blir ganska så intensivt emellanåt... Barn som är sjuka vill sällan ligga i sängen och kolla film och äta glass (vilket är det enda jag vill göra när jag är sjuk!), utan tycker istället att det är skitkul att bygga kojor, gå ner och banta burkar, baka och leka med lera... Herregud vilken energi den ungen har!

Men nu sover monstret och jag ska njuuuuuta!

Gonatt alla!


Litet monster i thailand, 2 dagar efter sjukhusvistelse...


Hemma och vabbar idag och roade mig med at...

mms_img18691 (MMS)

Hemma och vabbar idag och roade mig med att sätta upp en wallie i leos rum över sängen. Blev superfint! :-)


Åååh massa studentflak ute i trafiken nu o...

Åååh massa studentflak ute i trafiken nu och jag blir helt glad i magen av att se alla! Det skriks och sprutas öl, trafiken går i snigelfart men man kan ju inte låta bli att bara le åt allt och minnas sin egen studenttid! Lycka till alla glada studenter, just nu är jag gaaalet avis på er! (kanske inte imorgon när ni är bakis och arbetslösa, men definitivt idag när jag jobbar och ni åker flak)


Graffitinails denna vecka!

mms_img45430 (MMS)

Graffitinails denna vecka!


Goshästen fick leka ponnyridning igår efte...

mms_img12999 (MMS)

Goshästen fick leka ponnyridning igår efter dressyrpasset och skötte sig som vanligt exemplariskt! Snällare häst får man leta länge efter!


Veckans erbjudande på wigwam!

mms_img55531 (MMS)

Veckans erbjudande på wigwam!


Eurovision på tv och godaste kesellan i ma...

mms_img29009 (MMS)

Eurovision på tv och godaste kesellan i magen. Bra lördagskväll enligt en småbarnsmamma som har jobbat hela dagen


Eurovision på tv och godaste kesellan i ma...

mms_img29009 (MMS)

Eurovision på tv och godaste kesellan i magen. Bra lördagskväll enligt en småbarnsmamma som har jobbat hela dagen


Idag har vi varit ute på äventyr och ridit...

mms_img61414 (MMS)

Idag har vi varit ute på äventyr och ridit i ridhus. Wanco skötte sig exemplariskt som vanligt!


Leo är supersnygg i nya skor som han fått ...

mms_img68436 (MMS)

Leo är supersnygg i nya skor som han fått av nonno! Helnöjd kille!


Titta va snygg jag blev i håret! Superdukt...

mms_img18837 (MMS)

Titta va snygg jag blev i håret! Superduktiga annelie som klippte mig idag, är så himla nöjd!


Just another day @ work

mms_img44814 (MMS)

Just another day @ work


Lycklig häst i sommargräset!

mms_img68352 (MMS)

Lycklig häst i sommargräset!


Underbart väder ute, långlunch med finaste...

Underbart väder ute, långlunch med finaste anna i en park och kund som väntade på salongen när jag kom tillbaka. Första halvan av dagen kan man inte klaga på iaf! Nu väntar pass på nästa jobb, woho!


Åååååh vad jag älskar tunnelbanan! Särskil...

Åååååh vad jag älskar tunnelbanan! Särskilt när det är varmt ute, för då luktar det svett precis överallt! Och dessutom är det växelfel i lilje så inga tåg går hem utan jag får vackert traska från närmaste station... Och 15 minuter försenat! Myspys!


Mitt fina jobb <3

mms_img37538 (MMS)

Mitt fina jobb <3


dåligt samvete!

Har jag som tusan över min lilla häst. Det händer så himla mycket nu, och jag har lixom inte alls tid för det som egentligen är viktigast i livet - att slappna av och bara njuta av sådant man tycker är kul!

I nästan 15 års tid har hela mitt liv kretsat runt stall och hästar. Sommarlov, semestrar, födelsedagar, julaftnar och nyårsfester - precis allt har planerats efter stallet.

Och jag har bara hängt på, nästan jämt med ett leende.

För vad är julafton utan kaffe och lussebulle i stallet?

Och vad är skratt och tårar, utan att ha en ponny att dela det med?

Jag minns faktiskt inte ens... Stallet ÄR livet, att vara hästägare är en del av min identitet...

Hur ska jag klara mig utan det? Går det ens? Eller borde jag inte ens försöka?

Så mycket tankar, så mycket beslutsångest. Så fruktansvärt dåligt samvete! suck..


Älskade pilgrim 2010


Tösen, saknad ridskolehäst... ca 2004


Första veckan på jobbet avklarad och allt ...

Första veckan på jobbet avklarad och allt känns super! Ikväll blir det stall och leomys, ska försöka tvinga anna att umgås lite med mig också haha!


Stortrivs på mitt nya jobb, det är världen...

Stortrivs på mitt nya jobb, det är världens bästa känsla att komma på morgonen, låsa upp dörren, tända lampor, sätta på kaffet och inse att jag är min egen chef! Imorgon tar jag ledigt och myser med mina finaste istället - helt underbart! Men på fredag är det dags för jobb igen, titta förbi på salong wigwam och ta en kaffe och boka en tid om ni har vägarna förbi folkungagatan!


Har jobbat min första dag på salongen idag...

Har jobbat min första dag på salongen idag! Jepp ni läste rätt, numera sitter jag och jobbar i en asmysig salong som heter wig wam och ligger på folkungagatan 61! Så om ni har vägarna förbi, kom och spana in mina öppningserbjudanden!


Morgonfodring i soligt stall, med bara sva...

Morgonfodring i soligt stall, med bara svalornas flaxande och hästarnas tuggande som sällskap. Detta är terapi för själen!


På måndag...

Börjar jag mitt nya jobb! Gah ska bli sååå galet kul men är nervös som få! Var där i fredags med gulligaste Anna som hjälpte mig att flytta alla femhundraelva saker till salongen, och måndag morgon fixar jag iordning allt och öppnar dörrarna till mitt nagelbord!

Önska mig lycka till!

Kvällsfodring och godis i stallet!

mms_img58190 (MMS)

Kvällsfodring och godis i stallet!


Insåg precis att jag kommer bli galet fatt...

Insåg precis att jag kommer bli galet fattig av att åka tunnelbanaa till jobbet eftersom jag är galet blödig och världens charmigaste uteliggare alltid lyckas åka med mitt tåg, vilket självklart resulterar i att jag gräver i varenda ficka jag har för att få ihop småpengar... Resulterade i 40 kr men han tackade mig som om jag gett honom 400... Nästa gång han kommer gående ska jag nog bjuda han på donkenfrukost lr nått ist...


Myspromenix i skogen med angie och tina! ...

mms_img27077 (MMS)

Myspromenix i skogen med angie och tina! Fjollhästen var mjuk och fin <3


Shit vilken klassresa jag gjorde nyss med ...

Shit vilken klassresa jag gjorde nyss med tunnelbanan! Från söder till skärholmen, känns som om att gå av i ett annat land när man kommer fram till skäris. Spännande ändå hur många samhällssteg man kan passera på 20 min med tunnelbanan! Det är lätt att glömma när man kör bil, men är omöjligt att ignorera när man åker kollektivt....


oj vad jag älskar telefonköer!

Idag är det måndag, och då är det dags att ta tag i sitt liv, städa och fixa och göra allt annat pissetråkigt som man skjutit framför sig en hel vecka...

Därför sitter jag nu i 4e telefonkön för idag och lallar... Är det bara jag som hatar att man måste trycka in en jäkla massa saker först innan man ens blir placerad i kön? Varför i hela fridens namn ska jag göra växelns jobb lixom? Hade varit galet bekvämt att få prata med en människa istället för jag har en förmåga att sluta lyssna när den där robotrösten säger; Om du vill göra detta tryck 1, om du istället vill göra detta tryck 2, osv... bah. Hate it!

Men är det måndag så är det, och då är det bara att le och se glad ut ;)

Lyckan är total när mamma lånar nonos buss...

mms_img62368 (MMS)

Lyckan är total när mamma lånar nonos busskort och vi kan åka tunnelbana till dagis! Och inte nog med det, vi tog tillome hissen ner till tuben! Sicken morgon!


Viiiiiin

mms_img29674 (MMS)

Viiiiiin


@anas place

Är hos finaste nu, förfestar och dricker vin, just like the good old times! Yeah! Ikväll blir det utgång och lammköttsraggning på HÖG nivå! Och så är jag heeeelt kär i en klänning jag fått av anna ;)

tjofräs nu ska jag ut och göra stan osäker!


Ponnyridning med finaste!

mms_img34328 (MMS)

Ponnyridning med finaste!


Pilen.

Det är sånna här dagar jag saknar dig, dagar då det egentligen inte har hänt någonting.

Dagar som bara kommer och går, och som jag knappt kommer minnas nästa vecka.

Jag saknar dig så mycket att det känns som om hjärtat inte räcker till. Det gör så ont i hela kroppen att jag bara vill lägga mig ner och skrika tills all sorg försvinner.

Och jag känner mig så löjlig, för hur kan jag fortfarande sitta och gråta över en häst? För alla andra måste det framstå som jättekonstigt...

Men jo - jag gråter fortfarande. Inte varje dag, sådär som jag gjorde i början. Men ofta.

Och smärtan finns alltid där, någonstans i bakhuvudet.

För du är borta. Och med dig försvann en stor del av mig.

Jag trodde ju vi skulle få hela livet tillsammans! Att du skulle få somna in, lugnt och stilla, om en sisådär 20 år. Du var för i helvete bara 12 år gammal!

Det är så orättvist! Överallt står det hästar vars ägare knappt bryr sig. Hästar som är elaka, konstiga och opersonliga. Men vem var det som var tvungen att dö?!

Jo du - världens finaste ponnyskrutt, mammas bebis, världens mest personliga häst som var älskad av alla och så snäll att småbarn kunde rycka dig i morrhåren utan att du brydde dig ett skit. Min bästa vän, ponnykillen som kände mig utan och innan och som jag utan problem litade på till 110%.

Du dog. Och DU lämnade mig ensam kvar. Och jag är så jäkla arg över det, över att livet kan vara så fruktansvärt orättvist!

Vi skulle ju bli gamla ihop! Du skulle ju lära Leo rida, du skulle ju finnas där när jag förverkligade mina drömmar och blev vuxen på riktigt. DU SKULLE ALLTID FINNAS DÄR!

Men du försvann. Och kvar framför datorn sitter jag och gråter, med ett hjärta som skriker av sorg och saknad efter dig.

Fy i helvete vad jag saknar dig, hela dig, allt vi någonsin gjorde. Jag ville inte bli lämnad ensam kvar, det var ju inte såhär det skulle sluta!



Bah! Vilken otur!

Höll på att bli totalt överkörd av två skithäftiga killar i en BMW häromdagen... Dom kom i hundraåttio på småvägarna utanför oss, jag har ingenstans att ta vägen så var lixom tvungen att svänga upp på trottoaren... Och då fick jag ju självklart punka... Såååå typiskt och så himla onödigt!

Så påminnelse till alla där ute - håll hastigheten på små vägar, för när man minst anar det kommer en mötande bil, katter, hundar eller småbarn ut på vägen. Den här gången var det bara ett däck på en skruttig volvo som pajjade, nästa gång kanske ni inte kommer så lätt undan!

Precis fått hem mina nya skor och är helt ...

mms_img74320 (MMS)

Precis fått hem mina nya skor och är helt kär! Galet snygga och sköna att gå i!


Ingen ridning idag...

Hade tänkt ta en mysig uteritt idag i det fina vädret, men hade inte obegränsat med tid i stallet eftersom vi skulle hem till mina föräldrar och grilla på kvällen....

Och när jag kom ut till stallet insåg jag självklart att höet höll på att koka bort under pressen... så det var bara att glatt börja ta in skiten... blä. Ett par hundra kilo hö senare var jag klar, genomsvettig och hade asbråttom. Ingen ridning för mig idag med andra ord, men i helgen då jäääklar!


ojojoj

Nu har jag glömt bort bloggen igen!

haha nä, inte riktigt men nästan! Har jobbat som en gris hela helgen + igår, hade galet mycket dötid men fick bra betalt, så är nöjd ändå.

Wanco var halt i fredags och jag såg alla mina härliga framtidsplaner flyga all världens väg... suck. Lördagen kylde jag hans ben som en galen gris och hade kylgele på.... och gissa vaaad - i söndags var han inge halt alls! Woho på den, förmodligen hade klanthästen bara trampat snett och det är ren och skär lycka!

Jag har ju tyvärr vant mig vid att alltid frukta det absolut värsta så fort någonting går snett med hästarna... Först Pilen som hade fång två somrar i rad innan han fick tas bort, och sedan wanco som hade sin hovbensfraktur förra våren/sommaren...

Så nu håller vi alla tummar och tår för att liten Wanco får vara frisk så jag kan styra mitt liv åt det håll jag vill!

RSS 2.0